page1image2884000

Beste sporter,

Zoals bekend mag er weer voorzichtig buiten worden gesport. Wij gaan een een voorzichtige start maken met gezamenlijk sporten voor volwassenen. Dit zal anders zijn en minder persoonlijk dan je van ons gewend bent, maar je bent welkom als altijd. Alvorens het draaiboek door te nemen, je aandacht voor het volgende:
We willen zoveel mogelijk en zo goed mogelijk iedereen bedienen. We vragen je dan ook rekening te houden met andere mensen. Ons aanwezige personeel wil veilig en gestructureerd te werk gaan. Hier dient ten aller tijden rekening mee gehouden te worden.

Draaiboek sporten

 1. Wij volgen de landelijke RIVM-richtlijnen en die van de gemeente Dronten.

 2. 1,50 meter afstand tot elkaar geldt voor, tijdens en na de training.

 3. De Corona vertegenwoordiger voor het sportcentrum is Dennis Moonen.

 4. ALLE trainingen gaan uitsluitend op reservering.(dit gaat middels onze app, zie uitleg verder in het draaiboek) Er is GEEN andere mogelijkheid tot sporten.

 5. Kom bij voorkeur op de fiets. Er zijn immers bij Sportcentrum De Bever geen parkeerplaatsen aanwezig. De fietsen kunnen geplaatst worden in de grasstrook naast Sportcentrum De Bever.

 6. De deuren van Sportcentrum De Bever gesloten. (dus bijv: ook het kleedruimtes en toiletten)

 7. Ga thuis voor de training naar het toilet.

 8. Was de handen thuis voordat je naar de training gaat.

 9. Reinig de handen voor de training (desinfectiemiddel is aanwezig)

 10. Heb je getraind? Reinig dan het gebruikte materiaal. De instructeur zal hier op toezien. (desinfectiemiddel is aanwezig). 

 11. Reinig de handen na de training (desinfectiemiddel is aanwezig).

 12. Na de training meteen naar huis. 

 13. Ben je grieperig,heb je koorts etc. blijf dan svp thuis. 

 14. Heb je last van hooikoorts(niezen etc.)geef dit dat even door. 

 15. Lees het onderstaande Verantwoord Sporten Protocol (onderstaande tekening) aandachtig door. 

CORONA PROTOCOL.

page2image2918432page2image2918640

Uitleg protcol:

Er wordt getraind op de parkeerplaats van de Bever.
Er zijn 2 x 4 = 8 (groene) vakken voor 8 sporters.
Rondom de groene vlakken is een “Corona-rand” (grijs) van 1,50 meter die tijdens en na de les door niemand mag worden betreden. Dus dit geldt voor de duidelijkheid voor de toezichthouder/instructeur als ook voor de sporter.

Op de tekening komt de sporter rechts aan (groene pijlen rechts).
De sporter blijft bij de wacht pion staan!
De sporters staan op de stoep in twee groepen te wachten. - De rode groep (sporter 1 t/ m 4) & de paarse groep (sporter 5 t/ m 8).
Indien de les gaat beginnen gaat de rode groep de rode pijl (op de tekening) volgen en de eerste sporter gaat naar het groene vlak rechts in de hoek (gezien vanaf de straatkant).Tijdens het lopen is het houden van 1,50 meter afstand VERPLICHT! Indien de 5e sporter van rode groep in het training-vak staat, mag de paarse groep (volg de paarse stippellijn) naar het desbetreffende vak gaan. Tijdens de training blijft iedereen in zijn/haar vak! Na het afsluiten gaan eerst de sporters van de paarse groep in omgekeerde volgorde naar de stoep. De onderlinge afstand van elkaar blijft 1,50 meter! 

Trainingsvoorschriften:

 1. Was thuis je handen grondig.

 2. De trainingen gaan uitsluitend op reservering! Dit dient te gebeuren middels onze app en kan 24u. vooraf. (uitgebreide uitleg hiervan is onderstaand aanwezig)

 3. Kom op de fiets of lopend. (de parkeerplaats is bezet middels de outdoorfaciliteit)

 4. Sportcentrum De Bever is gesloten, dit betekend ook kleedkamers en toiletten. 

 5. Volg instructies op van ons personeel.

 6. Reinig eerst de handen (desinfectiemiddel is aanwezig per deelnemer).

 7. Na het eindigen van een training zal de sporter het materiaal reinigen met het aanwezige desinfectiemiddel. Iedere deelnemer heeft een eigen sprayflacon + doek.

 8. Geef anderen de ruimte. Dit betekend ook in het reserveren van trainingen!

Het zal waarschijnlijk een voorzichtige start worden waarbij het voor iedereen zoeken is. Heb je vragen of is er iets niet duidelijk overleg dit met de instructeur. (met inachtneming van de 1,50 meter afstand). We gaan er met z’n allen weer wat van maken en we hopen dat iedere sporter met een goed gevoel de trainingen weer verlaat en op naar de volgende!

Sportieve groet van team van Sportcentrum De Bever.

Download our app now:  KLIK HIER

Zie hieronder de app-handleiding